Fotóalbum

VisszaFőoldal 

„Egészségfejlesztési ismeretek” programja

 

Pályázat kódszáma: TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-1134

Projekt elnevezése: „Egy lépéssel tovább! – Iskolafejlesztés a teskándi Csukás-suliban”

 

Az egészségfejlesztési ismeretek programjában 4 alkalommal, alkalmanként 1-1órában 30 tanuló részére egy összetett, intenzív demonstrációval tartott oktatás-képzés valósult meg 2014. december 1-én és december 4-én 2-2 alkalommal a teskándi tanulók részére, szakemberek közreműködésével. A program elsődleges célja volt az egészséges életmód szerepének erősítése, helyes életvezetési szemlélet kialakításának hangsúlyozása, a környezetükből érkező egészségre ártalmas hatások megértése és feldolgozása.  A program a zalaegerszegi Mentálhigiéniás Központban került lebonyolításra az alábbi témakörökben:

1. az alkohol hatásai, társadalmi jelensége
2. a drog veszélyei és drogmegelőzés
3. dohányzás káros hatásai
4. étkezési kultúra, diabétesz és a diabetikus életmód

 

A projekt keretében vásárolt egészségfejlesztési eszközök és a helyszínen biztosított demonstrációs anyagok segítségével sikerült a tanulók témák iránti érdeklődését felkelteni, új és hasznos ismeretekkel gazdagodtak. A képzések témái tanórán kívüli demonstrációs és interaktív foglalkozásokon kerültek feldolgozásra, ahol a gyermekek saját tapasztalata és véleménye beépült az ismeretterjesztésbe.

A külső helyszínre autóbusszal szállították a tanulókat. A szakmai felügyeletet az iskola pedagógusai látták el alkalmanként 3 fővel.

   

 

 

..