Fotóalbum

VisszaFőoldal 

INFORMATIKA SZAKKÖR

Pályázat kódszáma: TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-1134

Projekt elnevezése: „Egy lépéssel tovább! – Iskolafejlesztés a teskándi Csukás-suliban”

 

Az informatika szakkör szervezése és lebonyolítása az intézmény informatikai szaktantermében 4 modulban (operációs rendszerismeret 14 alkalom; hálózati ismeretek és internet-alkalmazási lehetőségek 14 alkalom; szövegszerkesztés 16 alkalom; táblázatkezelés, mentési és nyomtatási gyakorlat 16 alkalom) összesen 60 alkalommal, alkalmanként 1-1 órában 15 tanulóval valósult meg, 2014. március 18 – június 20. között.

Az iskolai tantervi követelmények elmélyítése mellett az volt a cél, hogy az informatika alkalmazásában egyre több gyakorlatot szerezzenek a szakkör tagjai.

Örömmel vettük, hogy különböző képességű és tanulmányi eredménnyel bíró tanulók jelentkeztek és sajátíthatták el a szakkör által nyújtott az IKT ismereteket a középiskola megkezdése előtt.

A szakköri foglalkozásokon az iskola számítógéptermében 15 tanulói és az egy darab tanári gép került használatba (nyomtatóval, szkennerrel, és a tanári gépre csatlakozott interaktív tábla alkalmazásával), valamint a TÁMOP pályázat keretében installált X-CLASS oktatást segítő szoftver is. A program nagy segítséget nyújtott a tanulók munkáinak ellenőrzésében és a frontális munka is a saját monitoraikon követhetővé vált. Az X-CLASS lehetőséget biztosított az egyéni segítségnyújtásra, magyarázatra is a számítógépes hálózaton keresztül. A szakmai felügyeletet az iskola pedagógusai látták el alkalmanként 1 fővel.

..