Pályaorientációs nap

  Az idei tanév decemberét egy szokatlan szombati nappal, iskolánk pályaorientációs napjával kezdték a Csukás-Suli tanulói. Volt, aki osztályszinten, valaki csoportokban, néhányan külső helyszínen, míg mások az iskola termeiben.

  Az elsős és második osztályos diákok tanító nénijük szervezésében egy különös „tanítási napon” vettek részt. Rengeteg játékkal fűszerezve ismerkedtek, beszélgettek a különböző szakmákról, mindezt színesítve Mekk Elek Ezermester kalandjaival, Amerikából jöttem, mesterségem címere játékkal, activityvel, színezővel, képkirakóval. A nap fénypontja számukra Zserbó és Andi kutya látogatása volt. Mindenki boldogan fogadta őket és vezetőiket, hiszen a közel 1 órás foglalkozáson vezethették, irányíthatták, simogathatták a kutyusokat.

  A 3-4. osztály és az 5-6. osztályos fiúk külső helyszínen, a zalaegerszegi Tűzoltóságon és a Mentőállomáson töltötték a délelőttöt. Betekintést nyerhettek a mentősök és a tűzoltók munkájába. Saját „bőrükön” tapasztalhatták, mi történik, ha beérkezik egy riasztás. Megnézhették, kipróbálhatták a mentő- és tűzoltóautók felszereltségét, illetve szembesülhettek a diszpécserek munkájának fontosságával is. A gyerekek érdeklődését a kérdések sokasága jellemezte. Nagy lelkesedéssel ismerkedtek mindkét szakma rejtelmeivel.

  Az 5. és 6. osztályos leányok reggeli kezdő programja egy tapasztalt virágboltos-virágkötő által tartott foglakozás volt. Pár szó bevezetés után a lányok egy vizes oázissal töltött tálkában készíthettek egy tűzött kis virágtálat. Nagy figyelemmel, lelkesen dolgoztak. Ezt követte egy képes előadás a kozmetikus szakma kialakulásáról, eszközeiről. A délelőtt második felében két csoportra válva, cserével gyakorlati bemutatón ismerkedhettek meg a kozmetikus napi munkájával külső helyszínen, illetve a fodrászéval pedig az iskolában. A gyermekek által is jól ismert, a faluban dolgozó szakemberek jó hangulatban, gyakorlatiasan mutatták be szakmájukat. A kozmetikusnál az arcmasszázst és a sminkelés alapjait, a fodrásznál a hajsütést élvezhették a jelentkező önkéntesek.

  A 7-8. évfolyam tanulóit a Zalaegerszegi Szakképző Centrum négy iskolája tájékoztatta a megyeszékhelyen folytatható képzésekről. A Csány László Szakgimnázium, a Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola, Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola, illetve Ganz Ábrahám Szakgimnázium oktatói, tanulói mutatták be nagyon látványosan az intézményükben folyó oktatást. A delegációk rengeteg szemléltető eszköz, játék, videó segítségével tette emlékezetessé ezt a napot a teskándi diákok számára.

   

  Módosítás: (2019. január 23. szerda, 08:38)