ŐSZI TÚRA

  Alsós osztályok

  Iskolánk alsó tagozatos tanulói október 9-én, egy már hagyományosnak tekinthető őszi túrán vettek részt.

  A korosztályonként vegyes csapatokba szerveződő kisdiákok tájékozódását, illetve a faluban elhelyezett állomáshelyek megtalálását vaktérkép segítette.

  A túra során a gyerekeknek a biztonságos és balesetmentes közlekedéssel kapcsolatos ismereteikről kellett „számot adni". Két előzetesen kiadott feladat: a „Stop! Közlekedj okosan!" retro rajzfilm megtekintése, megbeszélése és a Buborék együttes Közlekedési jelzőtáblák című dalának megtanulása nagymértékben gyarapította tudásukat, s lehetővé tette az elméleti és játékos feladatok sikeres teljesítését.

  Az eredményhirdetésen -ahol minden kis túrázó jutalomban részesült- vehették át díjaikat a Biztonságos kerékpáros közlekedés címmel kiírt rajzpályázat legtöbb szavazatot kapott alkotói is.

  Az első három helyezett csapat tagjait gyönyörű gyümölcstálak, turbózott szendvicsek és nutellás gofrik várták az ebédlőben.

  Köszönjük a szülők aktív, segítő közreműködését!

  Programfelelős: Farkasné Péntek Zita, Koller Zsuzsanna

   

  Felsős osztályok

  Október 9-én ragyogó napsütéses időben rendeztük meg a hagyományos őszi túrát, ahol három felsős osztály kerékpárral, kettő pedig gyalog járta be a dimbes-dombos környéket.

  A reggelt egy interaktív előadással és játékkal kezdtük, ahol a kerékpározással kapcsolatban tudtunk meg érdekességeket, illetve  a közlekedés alapszabályait sajátíthattuk el. Ezt követően ki túrabakancsot húzott, ki pedig kerékpárra szállt és útnak indult a felső tagozat.

  Mozgalmas, tartalmas túrán vettünk részt, különböző játékos, ügyességi, fejtörő feladatokat végrehajtva, egy kis erőpróbával tarkítva. Zalaegerszeg kerékpárútjain végighaladva az Alsóerdőn gyűjtöttünk erőt a TVtorony megközelítéséhez. Csodás megyeszékhelyünket madártávlatból többen is megcsodálták. Kellő D-vitamin bevitel és a kellemes mozgás után egy szép őszi nappal gazdagodtunk.

  Programfelelős: Imre Ildikó, Csaba Gyula

  Módosítás: (2018. november 21. szerda, 17:07)