Legfrissebb hírek

  Táborok

  Tájékoztatom a szülőket és az iskola tanulóit, hogy a februárban felmért ingyenesen kínált iskolai tábor a megfelelő létszámú érdeklődés híján elmarad.

  A nevelőtestületünk által meghirdetett német nyelvi, öko- és robotika táborok megszervezésre kerülnek. Később részletesen támogatjuk az érdeklődőket.

  ÖKOTÁBORI TÁJÉKOZTATÓ és jelentkezési lap

   

   

  Módosítás: (2018. május 10. csütörtök, 15:15)

   

  Csukás-napok 2018'

  Iskolánkban az idei tavaszon is megrendezzük intézményünk névadója tiszteletére a Csukás-napokat.

  A rendezvénysorozat főbb epizódjai

  - rajzpályázat iskolánk diákjai számára

  - komplex tanulmányi verseny amelyre társintézmények diákjait is várjuk, KIÍRÁS

  - Csukás-kupa labdarúgó torna vendég csapatok bevonásával,

  - az iskolánk tanulói számára megrendezésre kerülő mozgalmas Csukás-nap.

  Az események ütemezése:

  Rajzpályázat: április 3-tól 21-ig

  Csukás-kupa: április 24-én délután

  Komplex tanulmányi verseny:  április 23. 14 órától

  Eredményhirdetés és vetélkedő április 26. 13 órától

  Csukás-nap: április 26.

   

  A korábbi versenyeken használt feladatsorok:

   

  Módosítás: (2018. április 11. szerda, 18:11)

  Bővebben...

   

  Ifjú sakkozónk sikere

  Kovács Péter 2. osztályos tanulónk megnyerte a sakk diákolimpia megyei döntőjét. Kiérdemelte, hogy megyénket képviselje a miskolci országos döntőn.

  Gratulálok Péternek és az őt felkészítő Csiszár Zoltánnak.

  Drukkolunk, hogy országos dobogóra állhass!!!

  Módosítás: (2018. február 08. csütörtök, 13:04)

   

  Dalosaink sikere

  A Mi „Pacsirtáink”

  A „Szép Zalában” születtem népdaléneklési verseny területi minősítő versenyén ARANY MINŐSÍTÉST nyert iskolánk 3. osztályos Énekegyüttese, amellyel a megyei döntőbe jutatta magát.

  Ugyanilyen sikeresen szerepeltek a megyei döntőn, ahol szintén ARANY MINŐSÍTÉST nyertek.

  Gratulálunk a szép, tiszta és örömteli éneklésHeZ a kislányoknak és a felkészítő tanítójuknak, Farkasné Péntek Zitának!

  Péter Petra, Szijártó Nóra, Gyalog Petra, Gyalog Flóra, Hári Fanni, Boráros Júlia

   

  Módosítás: (2018. április 11. szerda, 20:27)

   

  Őszi túra

  2017. szeptember 29-én, pénteken az alsó tagozatosok túrával búcsúztatták a nyarat. Csodálatos természetben, kora őszi időben életkoruknak megfelelő, változatos feladatokkal tarkított kirándulást tettek Szenterzsébethegyen. A séta során az osztályok tanulói felkeresték Zalaegerszeg város fáját, a szenterzsébethegyi szelídgesztenyefát, természeti kincseket gyűjtöttek, miközben lépten-nyomon állatok lesték őket rejtekhelyeikről. Minden 1-4. osztályos kis diák szeretettel gondol vissza a vidám hangulatú, élmény dús "környezetismeret órára", melynek ötletgazdája idén Mártonné Pásztor Aliz, segítője Szekeres Csilla volt.

  „Életre tanítunk, életre nevelünk!”- ezzel a mottóval indultak el iskolánk felsős osztályai 2017. szeptember 27-én hagyományos túrájukra. Azonban idén nem a természetet vettük célba, hanem megyeszékhelyünk  "bevétele" volt a feladat. Zalaegerszeg kulturális, művészeti, sport, turisztikai nevezetességeit kellett megtalálniuk és megismerniük Tanulóinknak. Természetesen a hosszú séta közepette gyakorlati feladatokkal is megbirkóztak az osztályok, hiszen ezáltal tapasztalták meg, hogy egy tudatos embernek  mennyi mindenre kell figyelni nap, mint nap. 15 állomás, rengeteg kihívás: ételrendelés meghatározott pénzösszegből, vonatjegy vásárlása, pontos internethasználat, színházi előadásra helyfoglalás, parkoló automata használata és még megannyi játékos, hétköznapi feladat. És persze folyamatosan nyitott szemmel járni a városban, hiszen Zala megye híres személyiségeiről, városunk épületeiről, intézményeiről, szobrairól kaptak fontos információkat az osztályok. A Gyerekek nagyon lelkesen rótták a kilométereket, fáradtságot nem ismerve, emelt fejjel járták be keresztül-kasul ezt a gyönyörű települést. Délután azért már jól esett leülni a Dísz-tér közepén és a ZALAEGERSZEG felirat mellett vígan fogyasztottuk el a megérdemelt üdítőt és pogácsát. Elsődleges célunk az volt, hogy Tanulóink számára kicsit kinyíljon a világ, és kis községünk határait átlépve készüljenek fel kicsit a középiskolás, majd a munkás hétköznapokra. Mivel a feladatok megoldásához rengeteg fegyelem, figyelem, türelem, kitartás, pontosság kellett, ezért a három legtöbb pontot szerző osztály külön jutalomban is részesült. 1. helyezett a 6. osztály, 2. helyezett a 8. osztály, 3. helyezett pedig az 5.b osztály lett. A többi osztály is remekül helytállt, így mindenkinek gratulálunk!

  Bővebben fotókkal.

  Bővebben...