Legfrissebb hírek

  Techtogether

  Iskolánk 7. osztályos diákjai 2018. november 5-én ellátogattak a Zalakerámia Sport- és rendezvénycsarnokban 3. alkalommal megrendezett TechTogether Junior Zalaegerszeg versenyre, pályaorientációs rendezvényre.  A gyerekek megismerkedhettek a kiállító középiskolák, egyetemek és kiemelkedő iparvállalatok által nyújtott tanulási és munkalehetőségekkel, kipróbáltak különböző játékos feladatokat, illetve bepillanthattak a középiskolásoknak szervezett versenyszámokba.

  Programfelelős: Imre Ildikó

   

  Töklámpás verseny

  Ebben a tanévben is megrendeztük a "Töklámpás szépségversenyt". A családok idén is kitettek magukért: a jelentkezők mindegyike szép alkotásokkal  lepte meg a zsűrit. Az iskolásaink hozták óvodás testvéreiket és szüleiket is a bemutatóra,  ahol a zsűrinek most sem volt könnyű a döntés! Természetesen a versenyről senki sem távozott üres kézzel: az értékes jutalmak mellett minden részvevő kedves, apró ajándékokat vihetett haza, amiről az iskola, az Önkormányzat és a banki felajánlónk gondoskodott!

  Az időjárás ugyan nem kedvezett a verseny utáni szalonna-sütésnek, de a teskándi Önkormányzat által felajánlott szalonnát szívesen fogyasztották a résztvevő gyerekek sütés nélkül is!


  Programfelelős: Tóthné Németh Gabriella, Járányi Orsolya

   

  Szüreti mulatság

  2018. szeptember 27.

  Ezen az őszön immár tizenöt éves hagyományra tekint vissza iskolánkban a szüreti mulatság megrendezése. Kezdetben a délutáni szabadidő vidám, hasznos eltöltésében töltött be szerepet. Mára már túlnőtte magát ezen és a szórakozás mellett segít az alsó tagozatos tanulók egészséges életmódra való felkészítésében, a hagyományok, szokások őrzésére, tiszteletére való nevelésben.  A játékos feladatok, a régi őszi munkákat felidéző versengések, a betakarítás élményei minden ősszel felhőtlen kikapcsolódást nyújtanak a gyerekeknek. A legkedveltebbek ezek közül a tökgurító, kukoricamorzsoló, diótörő, almaevő verseny. Természetesen a jutalmazás sem marad el. A napot mindig szőlőpréseléssel zárjuk. Boldogan isszák a mustot, saját munkájuk eredményét.

  Minden évben nagy izgalommal várják ezt a rendezvényt tanulóink.

  Programfelelős: Aliouanené Kiss Irén, Fekete Józsefné

  Módosítás: (2018. november 21. szerda, 17:36)

   

  Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

  Idén is méltó módon emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójáról, a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményéről. Iskolánk 8. A  osztályos diákjai felelevenítették a dicső napokat, melyet a világ megdöbbenéssel figyelt. Az előadást korabeli videók bejátszása, valamint iskolánk énekkarának közreműködése színesítette.

  Programfelelős: Tóth Ildikó, Csaba Gyula

  Módosítás: (2018. november 21. szerda, 17:15)

   

  ŐSZI TÚRA

  Alsós osztályok

  Iskolánk alsó tagozatos tanulói október 9-én, egy már hagyományosnak tekinthető őszi túrán vettek részt.

  A korosztályonként vegyes csapatokba szerveződő kisdiákok tájékozódását, illetve a faluban elhelyezett állomáshelyek megtalálását vaktérkép segítette.

  A túra során a gyerekeknek a biztonságos és balesetmentes közlekedéssel kapcsolatos ismereteikről kellett „számot adni". Két előzetesen kiadott feladat: a „Stop! Közlekedj okosan!" retro rajzfilm megtekintése, megbeszélése és a Buborék együttes Közlekedési jelzőtáblák című dalának megtanulása nagymértékben gyarapította tudásukat, s lehetővé tette az elméleti és játékos feladatok sikeres teljesítését.

  Az eredményhirdetésen -ahol minden kis túrázó jutalomban részesült- vehették át díjaikat a Biztonságos kerékpáros közlekedés címmel kiírt rajzpályázat legtöbb szavazatot kapott alkotói is.

  Az első három helyezett csapat tagjait gyönyörű gyümölcstálak, turbózott szendvicsek és nutellás gofrik várták az ebédlőben.

  Köszönjük a szülők aktív, segítő közreműködését!

  Programfelelős: Farkasné Péntek Zita, Koller Zsuzsanna

   

  Felsős osztályok

  Október 9-én ragyogó napsütéses időben rendeztük meg a hagyományos őszi túrát, ahol három felsős osztály kerékpárral, kettő pedig gyalog járta be a dimbes-dombos környéket.

  A reggelt egy interaktív előadással és játékkal kezdtük, ahol a kerékpározással kapcsolatban tudtunk meg érdekességeket, illetve  a közlekedés alapszabályait sajátíthattuk el. Ezt követően ki túrabakancsot húzott, ki pedig kerékpárra szállt és útnak indult a felső tagozat.

  Mozgalmas, tartalmas túrán vettünk részt, különböző játékos, ügyességi, fejtörő feladatokat végrehajtva, egy kis erőpróbával tarkítva. Zalaegerszeg kerékpárútjain végighaladva az Alsóerdőn gyűjtöttünk erőt a TVtorony megközelítéséhez. Csodás megyeszékhelyünket madártávlatból többen is megcsodálták. Kellő D-vitamin bevitel és a kellemes mozgás után egy szép őszi nappal gazdagodtunk.

  Programfelelős: Imre Ildikó, Csaba Gyula

  Módosítás: (2018. november 21. szerda, 17:07)