Legfrissebb hírek

  Siker a népdalversenyen

  Adventi népdalénekes sikereink

  Iskolánk dalos ajkú tanulói december 8-án, a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskolában megrendezett országos „Tiszán innen, Dunán túl …” népdal éneklési verseny területi fordulóján képviselték intézményünket Felkészülésüknek és szép teljesítményüknek köszönhetően az arany minősítést szerző szólistánk és együtteseink tovább jutottak a megyei megmérettetésre!

  Arany minősítést szerzett 6.a osztályból szóló kategóriában Boráros Emma, kisegyüttes kategóriában a Csukás Dalosok tagjaiként Boráros Emma és Sárffy Réka.

  Együttes kategóriában a Dalos Pacsirtáink ARANY minősítést szerzett a 4. osztályos
  Hári Fanni, Gyalog Petra, Gyalog Flóra, Szijártó Nóra, Péter Petra

  Kisegyüttes kategóriában a Mesteri Csalogányok - Gyalog Flóra és Gyalog Petra - ARANY minősítéssel büszkélkedhetnek.

  Kisegyüttes kategóriában a Csalogány Csajok EZÜST minősítést értek el.

  Tagjai: Hári Fanni, Péter Petra, Szijártó Nóra


   

  Pályaorientációs nap

  Az idei tanév decemberét egy szokatlan szombati nappal, iskolánk pályaorientációs napjával kezdték a Csukás-Suli tanulói. Volt, aki osztályszinten, valaki csoportokban, néhányan külső helyszínen, míg mások az iskola termeiben.

  Az elsős és második osztályos diákok tanító nénijük szervezésében egy különös „tanítási napon” vettek részt. Rengeteg játékkal fűszerezve ismerkedtek, beszélgettek a különböző szakmákról, mindezt színesítve Mekk Elek Ezermester kalandjaival, Amerikából jöttem, mesterségem címere játékkal, activityvel, színezővel, képkirakóval. A nap fénypontja számukra Zserbó és Andi kutya látogatása volt. Mindenki boldogan fogadta őket és vezetőiket, hiszen a közel 1 órás foglalkozáson vezethették, irányíthatták, simogathatták a kutyusokat.

  A 3-4. osztály és az 5-6. osztályos fiúk külső helyszínen, a zalaegerszegi Tűzoltóságon és a Mentőállomáson töltötték a délelőttöt. Betekintést nyerhettek a mentősök és a tűzoltók munkájába. Saját „bőrükön” tapasztalhatták, mi történik, ha beérkezik egy riasztás. Megnézhették, kipróbálhatták a mentő- és tűzoltóautók felszereltségét, illetve szembesülhettek a diszpécserek munkájának fontosságával is. A gyerekek érdeklődését a kérdések sokasága jellemezte. Nagy lelkesedéssel ismerkedtek mindkét szakma rejtelmeivel.

  Az 5. és 6. osztályos leányok reggeli kezdő programja egy tapasztalt virágboltos-virágkötő által tartott foglakozás volt. Pár szó bevezetés után a lányok egy vizes oázissal töltött tálkában készíthettek egy tűzött kis virágtálat. Nagy figyelemmel, lelkesen dolgoztak. Ezt követte egy képes előadás a kozmetikus szakma kialakulásáról, eszközeiről. A délelőtt második felében két csoportra válva, cserével gyakorlati bemutatón ismerkedhettek meg a kozmetikus napi munkájával külső helyszínen, illetve a fodrászéval pedig az iskolában. A gyermekek által is jól ismert, a faluban dolgozó szakemberek jó hangulatban, gyakorlatiasan mutatták be szakmájukat. A kozmetikusnál az arcmasszázst és a sminkelés alapjait, a fodrásznál a hajsütést élvezhették a jelentkező önkéntesek.

  A 7-8. évfolyam tanulóit a Zalaegerszegi Szakképző Centrum négy iskolája tájékoztatta a megyeszékhelyen folytatható képzésekről. A Csány László Szakgimnázium, a Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola, Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskola, illetve Ganz Ábrahám Szakgimnázium oktatói, tanulói mutatták be nagyon látványosan az intézményükben folyó oktatást. A delegációk rengeteg szemléltető eszköz, játék, videó segítségével tette emlékezetessé ezt a napot a teskándi diákok számára.

   

  Módosítás: (2019. január 23. szerda, 08:38)

   

  OTP roadshow

   

  2018. november 30-án iskolánkat Döbrentei Dóra Emma (8.b), Kósa Lajos Dominik (7.o.), Sági Kornél Ábel (8.a) három fős csapata képviselte a Délnyugat-magyarországi OK Roadshow elődöntőjén  Pécsett. Számos érdekes pénzügyi fogalmakkal kapcsolatos feladatot (történetírás, quiz, képregény-készítés, stb. ) kellett megoldaniuk diákjainknak, akik szép teljesítménnyel, példamutató kiállással helytálltak a megmérettetésen.


   

  Módosítás: (2019. január 23. szerda, 08:31)

   

  „Királyosdi” mesemondó verseny

  A Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola „Királyosdi” címmel - mesemondó versenyükhöz kapcsolódóan-, rajzpályázatot hirdetett az 1-4. osztályos tanulók körében.

  A pályázó gyerekeknek, minél ötletesebb, különlegesebb módon kellett megjeleníteni a Mátyás mesék és mondák, illetve egyéb királyos mesék jeleneteit, szereplőit.

  Horváth Hanga 4. osztályos tanulónk - Az aranyalma című meséhez készített - fantáziadús meseillusztrációját a zsűri, első hellyel jutalmazta!

  GRATULÁLUNK! ÖRÖMTELI ALKOTÓ MUNKÁT KÍVÁNUNK NEKI A JÖVŐBEN IS!

  Segítő pedagógus: Farkasné Péntek Zita

  Módosítás: (2018. november 28. szerda, 11:07)

   

  Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató

  2018.11.22-én iskolánk 7. és 8.b osztályos tanulói részt vettek a Zala Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutatón. Az Apáczai Csere János Művelődési Központ épületében megrendezett eseményen elsősorban a Zala megyei, szakképzést folytató középfokú oktatási intézmények illetve munkáltatók mutatkoztak be, és szakmacsoportonkénti standokon tartottak szakmabemutatót, melyeket Diákjaink érdeklődően kerestek fel. Sok ajándékkal, prospektussal felszerelkezve, hasznos információkkal, tanácsokkal gyarapodva végződött a csütörtök délelőtti program.

   

  Módosítás: (2018. november 27. kedd, 08:11)